Postcodecheck

Alles-in-één pakket
Internet
Internet & TV
Internet & Bellen
Postcode Huisnr. Toevoeg.

De postcodecheck is een handig hulpmiddel om te checken welke Internet, Bellen & TV abonnementen er op jouw adres leverbaar zijn. Vul hieronder in naar welk abonnement je op zoek bent en wat je postcode is. Wanneer je op ‘Zoek’ klikt word er gekeken welke abonnementen er leverbaar zijn.

Met de postcodecheck weet je direct welke abonnementen er op jou adres leverbaar zijn. Niet iedere provider kan ieder abonnement leveren op ieder adres. Hoewel vooral ADSL/VDSL aanbieders bijna overal in Nederland leveren zijn het vooral de kabelleveranciers die alleen binnen een bepaald gebied leveren. In ieder gebied is er maar één aanbieder van kabel Internet, Bellen & TV. Zo is dit in Amsterdam UPC en in Utrecht Ziggo.
Ook voor ADSL/VDSL is het doen van een postcodecheck echter nuttig. De maximale internetsnelheid die geleverd kan worden hangt namelijk af van het soort aansluiting dat beschikbaar is op jouw adres. Dit komt onder andere door de afstand tot de ADSL wijkcentrale. Hoe verder van deze wijcentrale, hoe langzamer de maximale geboden internetsnelheid is. Het is dus nuttig om de postcodecheck te doen omdat je dan ook ziet welk abonnement voor jou interessant is. Wanneer de maximale internetsnelheid via ADSL/VDSL op jouw adres bijvoorbeeld erg laag is, is het nemen van een erg snel internetabonnement natuurlijk onzin omdat deze snelheid toch n